Aktfotózás – Aktfotó készítés

Az aktfotózás egy összetett szó melynek első előtagja az “akt” egy német eredetű szócska amit leginkább a tanulmányrajz szóval lehetne a legjobban lefordítani, ami tulajdonképpen a meztelen, vagy akár felöltözött emberi test egy mozdulatának vagy testtartásának tanulmányszerű ábrázolása.

Mivel már a középkorban is készítettek akt ábrázolásokat illetve használtak aktmodelleket, ezek eredetileg rajzok voltak, vagy egy-egy ismertebb művész elő rajzai egy festmény vagy egy szobor elkészítése előtt. Azóta a fogalom természetesen jóval kibővült, mert korunkban az akt már a meztelen, vagy félig meztelen ember mindenféle ábrázolását jelenti. Ezek közül az ábrázolási technikák közül az egyik legismertebb az aktfotózás. Maga az aktfotózás tulajdonképpen egyfajta erotikus fotózás, ám mégse tévesztendő össze vele. Az aktfotózás célja inkább tanulmányszerű,  ám mégsem teljesen az. Rendelkezik egyfajta művészi hatással és nem a szexualitást helyezi előtérbe. Különös ábrázolásmódja ez az emberi testnek, hiszen a meztelenség már önmagában is szexualitást sugall, ám a jól megkomponált aktfotó inkább művészi hatást gyakorol ránk. 

Aktfotózás

Aktfotózás

Az aktfotó csakúgy mint más kategóriabeli fotó folyamatosan fejlődik, illetve az éppen trendi divat szerint változik.

Az aktfotó egyik előnye, hogy szinte korosztálytól függetlenül bárkiről készíthetünk, mert ellentétben az erotikus fotókkal itt elég, ha a modellről csak egy bizonyos szögből készítjük az aktfotót, illetve a modellnek csak egy bizonyos részét fotózzuk le. Ez azért jelent előnyt bárkire nézve is, mert ha valaki nem elégedett az alakjával – mert ugye nem mindenki születik fotómodellnek és manökennek! – egészen biztosan van a testének egy olyan része, ami ügyesen lefotózva szép érzetet kelt bárkiben és ezzel nem kicsit erősítheti az egyén önbizalmát. Más szóval, aktfotó készítésnél nem feltétlenül szükséges teljes alakos, vagy arcos képeket készíteni, elég ha arról a testrészéről komponálunk fotót, amit a modell saját maga is a legjobban kedvel, vagy amivel a legjobban meg van elégedve.

Az aktfotó kidolgozásnál lehetőség van kisebb digitális változtatásokra is, így mint a nagyon népszerű antikolt hatás kialakítására is ami igen lenyűgöző látvány.

Divat aktfotót készíttetni magunkról

Manapság egyenesen divat aktfotót készíttetni magunkról, hiszen ki ne örülne annak, hogy egy jól elkapott szögből csodásan érzéki fotót láthat magáról. Biztosan mindenki észrevette már, hogy magát a tükörben nézve egy bizonyos beállásnál egészen jól mutatunk. Ugyanez történik egy aktfotó készítésnél is. Több szögből, több síkon készülnek a fotók, néha akár kissé extrém pózokban, a modellhez illő egyedi megvilágítási technikákkal. Ezek, az akár szélsőségesnek is mondható fotózási technikák teszik az aktfotót különlegessé. A különlegessége azonban megtekinthetővé teszi, hiszen célja nem a szeméren ellen van, hanem mindenki számára elgondolkodtató kell, hogy legyen. Ez az elgondolkodtatásra serkentő stílus az ami miatt az aktfotózás egyre több ember fantáziáját megmozgatja, hiszen egy szép aktfotó remek meglepetés és nagyon különleges, igazán egyedi ajándék is lehet kedvesünknek, párunknak.

Sokan párban érkeznek

Sokan párban érkeznek aktfotózásra, mert szeretnék megörökíteni magukat illetve kötődésüket egymáshoz, amit egy ideálisan elkészített aktfotó bizony visszatükröz.  Nagy divat még az “áldott állapotban” történő aktfotó készítés is. Ezt ugyan nem mindenki tartja helyesnek, pedig egy várandós anyuka igenis szép látvány! Ez az áldott állapot bizony nagyon különleges bármelyik hölgy életében, megörökítése csak egy bizonyos időintervallumban lehetséges, így egy szinte soha vissza nem térő alkalom. Egy kismama gömbölyödő pocakjának látványa mindenkiben ugyanazt az érzést kelti, így nem hiányozhat egyik családi albumból sem.

Igazán egyedi stílusú portfóliót szeretnél?

Végezetül és összefoglalva tehát bátran ajánlom az aktfotót mindazoknak, akik egy  igazán egyedi stílusú portfóliót szeretnének készíttetni, ám ezt az egyedi stílust szeretnék egy csipetnyi művészi hangsúllyal is megfűszerezni. Azoknak, aki nincsenek megelégedve testformájukkal vagy éppen a koruk miatt vannak arról meggyőződve, hogy ők már nem mutatnak a fényképen. Ajánlom pároknak és azoknak, akik a saját magukról készített aktsorozattal szeretnék meglepni kedvesüket, és végezetül, nem utolsó sorban kismamáknak.

 

Kapcsolat – Elérhetőség

Telefon: +36-70-219-2697
Email: efotozas@gmail.com