Erotikus portfólió – Portfólió

Korunkban a portfólió fogalma rendkívül elterjedté vált. Hallani mindenféle szövegkörnyezetből, mint például üzleti portfólió, modell portfólió, stb. Ez a latin eredetű szó pontos jelentése “tárca”, amit az ugyancsak latin nyelvcsaládba tartozó nyelvekben a mai napig szinonimaként használnak, de a köznyelvben mára már “dossziét”, “csomagot” jelent. A dosszié vagy csomag tartalma lehet írásos dokumentum, de esetünkben a fotózás terén ez fényképekből áll. A portfólió kifejezést tehát egy fotó csomagra értjük, amit a modell a különböző fotózások alkalmával kézhez kap, vagyis azon fotók gyűjteménye, amelyek egy, az éppen aktuális stílusban lefotózott modellt mutatja be, mintegy, fotókkal dokumentálja annak munkájához való hozzáértését. Ebbe a csomagba természetesen csakis, a minden tekintetben legjobban sikerült fotók kerülnek bele, hiszen ez nem csak a modellnek, hanem az őt fényképező fotósnak is büszkesége.

Erotikus portfólióról akkor beszélünk, ha a modellről olyan, nem feltétlenül meztelen fotókat készítünk, melyeknek lehet enyhe, vagy akár erőteljes erotikus kisugárzásuk és rendelkeznek a megfelelő szexuális töltettel is. A célja az, hogy a modell olyan fotósorozat csomagot, dokumentumot kapjon kézhez, amely híven tükrözi, sőt még jobban ki is emeli nőiességét, szépségét, bájait és ezáltal hozzásegíti, hogy a számára legmegfelelőbb elismeréseket vagy ajánlatokat kaphassa meg mind a magánszférában, mind az erotikus munka, vagy a modellszakma területén.

Erotikus Portfólió

Erotikus Portfólió

Erotikus portfólió készítésnél megkülönböztetünk hely szerinti, vagy stílus szerinti erotikus portfóliót. A hely szerinti erotikus portfólió készülhet fotóstúdióban, szabadtéren, vagy egyéb külső helyszínen. A külső helyszín lehet szinte bárhol, erdőn, mezőn, tóparton, vagy bármilyen ingatlanban, lakásban. Külső helyszínen történő fotózásnál akár mobil stúdió felállítása is megvalósulhat, de kívánság és egyedi igény szerint akár luxus helyszíneken is történhet. Stílus szerint készíthetünk erotikus modell portfóliót, erotikus üzleti portfóliót vagy glamour portfóliót. Azonban nem mindenkinek áll jól ugyanaz a stílus, így ötleteinket minden esetben érdemes előtte a fotóssal is megbeszélni, hiszen ő más szemszögből látja a modellt és tanácsaival, elképzeléseivel tényleg olyan portfólióval lehetünk gazdagabbak, melyet több évtized múlva is büszkén nézünk vissza.

Kapcsolat – Elérhetőség

Telefon: +36-70-219-2697
Email: efotozas@gmail.com