Glamour fotózás

Glamour fotózás – Glamour fotó készítés

A glamour szó, a glamour fotózás az elmúlt évtizedben igen ismerté vált hazánkban, jelentése: ragyogás, fényesség, varázslat. Fotózáson belül tulajdonképpen egy külön műfajt képvisel, melynek célja az, hogy az aktuális modellt varázslatos módon, tündöklő szépségében ábrázolja, ám műfaja mégsem azonos az erotikus- vagy aktfotózással. Természetesen, ugyanúgy mint a többi műfaj, a glamour is változik, igazodik a kor ízlésvilágához, a divathoz és nem utolsó sorban, ha nem is közvetlenül, de azért a társadalmi megítéléshez, hiszen a legtöbb glamour fotó a színesebbnél színesebb, ismertebb és kevésbé ismert magazinokban jelenik meg.

Glamour Fotózás

Glamour Fotózás

E magazinok közül mindenképp meg kell említeni a Playboy-t, hiszen az egész világon ismert és elismert erotikus magazin, és ha magát a glamour fotózás kitalálását nem is nekik köszönhetjük, a stílus formálásában és állandó megújításában mindig is az élen jártak, sőt nem kevés maradandó fotózási stílust alkottak, ami a mai napig hódít a modellek körében. Gondoljunk csak  Marilyn Monroe-ra, hiszen 1953-ban Ő tündökölt a Playboy első számának fedőlapján, az akkori kor ízlésvilágának megfelelően a címlapon felöltözve, a belső oldalakon pedig ruhátlanul.

A fotók akkori stílusa a mai napig rendkívül közkedvelt maradt, rengetegen vágynak rá, hogy egy Marylin Monroe stílusban elkészített portfólióval gazdagodjanak, de az akkor jól bevált magazin elrendezés is megmaradt egészen napjainkig. A Playboy nagy sikerének köszönhetően mára már számos vetélytársa jelent meg a piacon, magazinok tucatjaival, és az eddig elfogadott trendet, – miszerint egy glamour fotó nem létezhet meztelenség nélkül – kezdik megváltoztatni.

A cél már nem a tökéletes, meztelen női test lefotózása és bemutatása. Sokkal nagyobb hangsúlyt helyeznek magára a glamour-ra, a tündöklésre, a sejtetésre, így mai divat szerint elkészített glamour fotókon a modell mellei részlegesen el vannak takarva, általában a modell saját kezeivel, vagy a ruhájával, mert egy csinos dekoltázs, egy félig kivillanó mell vagy comb látványa sokkal nagyobb hatást kelt, és nem utolsó sorban költség kímélőbb is, hiszen már nem csak a tökéletes testű modellek alkalmazhatók.

Ennek eléréséhez a stílus alkalmazói előszeretettel veszik igénybe a világítás technika, a sminkelés, a fodrászat, az exclusive helyszínek és nem utolsó sorban a digitális fotótechnika utómunkájának, a retusálásnak az előnyeit. Ezekkel a módszerekkel érik el azt, hogy a modell esetleges hibái kendőzve maradnak, viszont a szépségét még varázslatosabbá, még ragyogóbbá teszik. Ezt a stílust egy jól felszerelt stúdióban is remekül meg lehet csinálni, így bárki aki ezt választja igazi címlaplánynak érezheti magát.

A glamour fotózás alanyai sokszor, leginkább szép, fiatal, modell alakatú lányok, de hála a már fentebb felsorolt különféle technikáknak és eszközöknek, az olyan hölgyek is élvezhetik a glamour fotózás nyújtotta bájt és tündöklést, akik egyáltalán nem, vagy nem teljesen elégedettek arcukkal vagy alakjukkal, külsőjükkel. Éppen ezért, az utóbbi időben az érettebb hölgyek is alanyaivá váltak a glamour fotózásnak, hiszen a már 30 év felettiek is, akik nem teljesen rendelkeznek a megfelelő testi adottságokkal, remek glamour modellekké válhatnak. Ezt a stílust nekik is bátran ajánlom és mindazoknak akik egy hagyományos portfólió helyett inkább egy sokkal színesebb, sokkal csillogóbb, sokkal feltűnőbb fotósorozatot szeretnének!

Kapcsolat – Elérhetőség

Telefon: +36-70-219-2697
Email: efotozas@gmail.com